Solutii pentru o dieta reusita

Ești ceea ce mănânci și un corp sănătos începe cu o dietă sănătoasă. Și cum există întotdeauna loc pentru înșelare ocazională în orice plan de dietă, există unele alimente care pot să deraieze serios dieta ta.

Iată câteva schimburi inteligente pe care le poți face pentru a păstra gustul și pentru a pierde deșeurile.

  • Chips-urile

Chips-urile din cartofi și alimentele de gustare similare conțin trifecta componentelor nesănătoase: sodiu ridicat, calorii superioare pe porție și grăsimi multe.

Un studiu efectuat de către cei de la Harvard a constatat că chipsurile din cartofi sunt cele mai grave alimente gustoase – pentru că au dus la o creștere mai mare a greutății pe servire decât orice alt produs studiat. Și șansele sunt să nu te poți abține în a mânca doar unul.

O înțelepciune în dietă convențională spune că totul în mod moderat este bine, dar problema cu chips-urile și covrigeii este că adesea consumăm, fără să ne gândim, porții mari la o singură masă. Mulți oameni cred despre covrigei că sunt o opțiune mai sănătoasă – și sunt într-o măsură mică – ei sunt lipsiți de valoare nutritivă și oferă o treime din sodiul de care o persoană are nevoie în fiecare zi, într-o singură porție.

Mănâncă în schimb

Încercă să prepari chips-uri de casă, sănătoase , cu vitamine. Din ciuperci proaspete , tăiate în bucăți subțiri, poți face un deliciu. Așează-le pe o foaie de copt, stropește cu ulei de măsline și sare, și dă-le la cuptor , la 300 de grade, până când devin crocante.

Legumele sunt o alternativă excelentă pentru pofta ta.

  • Renunță la favoritele perene

Alimentele prăjite, precum cartofii prăjiți, carne prăjită, etc. , deși gustoase, sunt incontestabil de mari în calorii, grăsimi saturate, colesterol și grăsimi trans.

De ce e atât de rău? Consumul ridicat de prăjeli duce la o creștere a proteinelor inflamatorii din organism, ceea ce poate duce la un risc crescut de boli de inimă, diabet și anumite forme de cancer. Grăsimile sunt deosebit de greu tolerate de inima ta, deoarece ele cresc nivelul de colesterol LDL sau „rău”, reduc nivelul de colesterol HDL sau „bun”,ducând la un risc mai mare de atac de cord și alte probleme cardiovasculare.

Mânâncă în schimb

Pui sau pește la cuptor sau pe grătar – multe restaurante și chiar fast-food-uri includ acum opțiuni mai sănătoase pe meniurile lor.

Acasă , încearcă cartofi copți în loc de cartofi prajiți, o economie de aproape 400 de calorii și 20 de grame de grăsime.

Tăiați un cartof mediu în pene și amestecați cu o jumătate de lingură de ulei de măsline. Coaceți în cuptor, la 450 de grade timp de 30 de minute, sau până devin aurii. Se condimentează cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei sau condimentul tău favorit.

  • Scapă de stocurile cumpărate

Biscuiții, cornurile, gogoșile, etc. sunt ca un medicament periculos: ne dau satisfacție instant, dar efectele lor pe termen lung sunt insuportabile pentru sănătate.

Produsele cumpărate din magazin sunt, de obicei, bogate în calorii, sare și zahăr. S-ar putea să te surprindă să aflii cât de nesănătoase sunt unele dintre ele: de exemplu, o brioșă are 460 de calorii, 15 grame de grăsime și 44 de grame de zahăr.

În plus, multe din produsele de la supermarket sunt încărcate cu grăsimi trans sub formă de scurgere de legume și uleiuri hidrogenate (sau parțial hidrogenate) care ajută la prelungirea duratei lor de valabilitate. Aceste grăsimi trans cresc nivelul colesterolului rău si reduc nivelurile bune de colesterol, supunându-vă la un risc mai mare pentru boli de inimă.

Mănâncă în schimb

Pentru un mic dejun sănătos, bogat în grăsimi, potasiu și fibre, încercă o bucată de pâine prăjită cu o lingură de unt de arahide și felii de banane.

  • Atenție la alimentele congelate

În timp ce alimentele congelate reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a obține alimente pe masă, trebuie să fiți atenți la eticheta nutrițională înainte de a pune tava în cuptor.

Multe alimente congelate au numeroase cantități de sodiu în aer. Consumul zilnic de sodiu recomandat nu este mai mare de 2.300 miligrame pentru majoritatea oamenilor, ceea ce se traduce în mai puțin de 800 de miligrame pe masă.

Unele mese înghețate conțin mai mult de jumătate din cantitatea zilnică de sodiu – și asta doar la o masă.

Studiile arată că majoritatea oamenilor consumă prea multă sare și consumarea de sodiu prea mare poate crește tensiunea arterială și este legată de creșterea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă congestivă.

Verifică întotdeauna eticheta înainte de a dezgheța produsul; urmărește pentru articolele congelate care au aproximativ 140 mg de sodiu per porție.

În cazul în care alimentul tău preferat înghețat are mult mai mult sodiu per porție (și vei servi mai mult de o porție), este mai bine să luați altceva pentru cină.

Căuți o opțiune înghețată cu sodiu scăzut?

Fructele și legumele congelate fac o masă rapidă, sănătoasă și sățioasă.

Mănâncă în schimb

Fructele și legumele congelate au un conținut scăzut de sodiu (conținând mai puțin de 140 mg sodiu per porție) și un conținut scăzut de grăsimi (numai 25-35% din totalul caloriilor din zi trebuie să provină din grăsimi).

Unele legume congelate vin în varietatea gata de gătire, ”abur-in-a-sac”, astfel încât tot ce trebuie să faci este să le pui la cuptor și apoi să le savurezi cu plăcere!

Important: Nu trebuie să renunți la desert !

Alege 1 ceașcă de sorbet de fructe sau iaurt înghețat fără grăsimi sau cumpărați o tartă proaspătă de pește de la brutăria locală – asigurați-vă că vizionați dimensiunile porțiilor și faceți-o o ocazie specială, nu de zi cu zi.

Fii creativ ! Poți mânca sănătos și te poți bucura de mese delicioase. Doar alege și combină ingredientele sănătoase pentru a face o masă rapidă și completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *