fbpx

Top 10 alimente metabolism rapid. Arde mai multe calorii

alimente ce accelereaza metabolismul

Alimente metabolism rapid. Consumul de alimente care accelerează metabolismul, în mod constant, te poate ajuta să pierzi în greutate sau să o menții, pe termen lung.

Așadar, anumite alimente te pot ajuta să-ți accelerezi metabolismul.

Cu cât metabolismul este mai accelerat, cu atât arzi mai multe calorii. Și este mai ușor să-ți menții greutatea sau să scapi de grăsimea corporală nedorită.

Iată 10 alimente care îți stimulează metabolismul și te pot ajuta să slăbești. Alimente metabolism rapid.

Alimente care accelerează metabolismul - apa

1. Apa

Consumul de apă în cantități suficiente, este un mod excelent de a rămâne hidratată.

În plus, se pare că apa potabilă poate crește temporar metabolismul cu 24-30%.

Cercetătorii au observat că aproximativ 40% din această creștere se explică prin caloriile suplimentare necesare pentru încălzirea apei la temperatura corpului.

Cu toate acestea, efectele apei par să dureze doar 60-90 de minute după ce ai băut-o și pot varia de la o persoană la alta.

Alimente care accelerează metabolismul - proteine

2. Alimente bogate în proteine

Alimentele bogate în proteine sunt alimente care accelerează metabolismul.

Carnea, peștele, ouăle, lactatele, leguminoasele, nucile și semințele te pot ajuta la accelerarea metabolismului, pentru câteva ore.

Acestea fac acest lucru cerând corpului tău să folosească mai multă energie pentru a le digera.


FAT BURNER X3 arzator grasimi+ alimente care accelereaza metabolismul

Acest lucru este cunoscut sub numele de efect termic al alimentelor. Și se referă la numărul de calorii necesare corpului pentru a digera, absorbi și procesa substanțele nutritive din ceea ce mănânci.

Cercetările arată că alimentele bogate în proteine ​​cresc cel mai mult efectul termic.

  • De exemplu, acestea cresc rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi.

Dietele bogate în proteine ​​reduc, de asemenea, scăderea metabolismului adesea observată în timpul pierderii în greutate, ajutându-ți corpul să mențină masa musculară.


Citește și: Cum te pot ajuta suplimentele nutritive să slăbești?


Mai mult decât atât, proteinele oferă sațietate și ajută să te simți mai plină, pentru mai mult timp. Ceea ce poate preveni mâncatul în cantități mari.

Alimente care accelerează metabolismul - zinc, seleniu, fier

3. Alimente bogate în fier, zinc și seleniu – alimente alimente metabolism rapid

Fierul, zincul și seleniul joacă fiecare roluri diferite, însă la fel de importante în funcționarea corectă a corpului tău.

Ele au un lucru în comun: toate cele trei sunt necesare pentru funcționarea corectă a glandei tiroide, care reglează metabolismul.

Cercetările arată că o dietă prea săracă în fier, zinc sau seleniu poate reduce capacitatea glandei tiroide de a produce cantități suficiente de hormoni.

Acest lucru îți poate încetini metabolismul. Pentru a-ți ajuta tiroida să funcționeze la maximum, include zinc, seleniu și alimente bogate în fier precum carne, fructe de mare, leguminoase, nuci și semințe în meniul zilnic.

Alimente care accelerează metabolismul - ardei iute

4. Ardeiul iute – alimente metabolism rapid

Capsaicina, o substanță chimică care se găsește în ardeiul iute, poate stimula metabolismul prin creșterea numărului de calorii și grăsimi pe care le arzi.

De fapt, o revizuire a 20 de studii de cercetare arată că capsaicina poate ajuta corpul să ardă în jur de 50 de calorii în plus pe zi .


l-carnitina 1000 arzator de grasimi & alimente care accelereaza metabolismul

Acest efect a fost observat inițial după administrarea a 135-150 mg de capsaicină pe zi, dar unele studii raportează beneficii similare cu doze de până la 9-10 mg pe zi.

Mai mult, capsaicina poate avea proprietăți de reducere a apetitului.

Potrivit unui studiu recent, consumul a 2 mg de capsaicină direct înainte de fiecare masă pare să reducă numărul de calorii consumate, în special din carbohidrați.

Alimente care accelerează metabolismul - cofeina

5. Cafeaua

Studiile arată că cofeina găsită în cafea poate contribui la creșterea ratei metabolice cu până la 11%.

De fapt, studii diferite au constatat că persoanele care consumă zilnic cel puțin 270 mg de cofeină, sau echivalentul a aproximativ trei căni de cafea, ard 100 de calorii în plus pe zi.


Citește și: Totul despre cofeină


În plus, cofeina poate ajuta corpul să arde grăsimi pentru energie. Și pare deosebit de eficientă pentru a-ți îmbunătăți performanțele la antrenament.

Cu toate acestea, efectele sale par să varieze de la persoană la persoană, pe baza caracteristicilor individuale, cum ar fi greutatea corporală și vârsta.

Alimente care accelerează metabolismul - ceai verde

6. Ceaiul verde – alimente metabolism rapid

Potrivit cercetărilor, combinația de cofeină și catechine care se găsește în ceai poate funcționa pentru stimularea metabolismului.

Atât ceaiul verde, cât și ceaiul din alte plante pot crește metabolismul cu 4-10%. Acest lucru s-ar putea adăuga la arderea a 100 de calorii în plus pe zi.


Citește și: Cât de bune sunt arzătoarele de grăsimi ce conțin ceai verde?


În plus, ceaiul verde poate ajuta corpul să utilizeze mai eficient grăsimile stocate pentru energie, crescând capacitatea de ardere a grăsimilor cu până la 17%.

La fel ca în cazul cafelei, efectele pot varia de la o persoană la alta.

leguminoase - alimente care accelereaza metabolismul

7. Leguminoase – alimente metabolism rapid

Leguminoasele, cum ar fi linte, mazăre, naut, fasole, sunt deosebit de bogate în proteine ​​în comparație cu alte alimente vegetale.

  • Prin conținutul lor ridicat de proteine, ​​obligă organismul să ardă un număr mai mare de calorii pentru a le digera, în comparație cu alimentele cu conținut scăzut de proteine.

Leguminoasele conțin, de asemenea, o cantitate bună de fibre dietetice, cum ar fi amidonul și fibrele solubile, pe care corpul tău le poate folosi pentru a hrăni bacteriile bune care trăiesc în intestine.

La rândul lor, aceste bacterii prietenoase produc acizi grași cu lanț scurt, care pot ajuta corpul să utilizeze grăsimile stocate ca energie și să mențină nivelurile normale de zahăr din sânge.

Într-un studiu, oamenii care au consumat o dietă bogată în leguminoase timp de opt săptămâni au cunoscut schimbări benefice în metabolism și au pierdut de 1,5 ori mai mult în greutate decât grupul placebo.

Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în arginină. Un aminoacid care poate crește cantitatea de carbohidrați și grăsimi pe care corpul tău le poate arde pentru energie.

În plus, mazărea, fasolea și lintea conțin cantități substanțiale din aminoacizii glutamină. Aceștia pot contribui la creșterea numărului de calorii arse în timpul digestiei.

Alimente care accelerează metabolismul - ghimbir

8. Condimente care stimulează metabolismul

Se crede că anumite condimente au proprietăți benefice de stimulare a metabolismului.

De exemplu, cercetările arată că 2 grame de pudră de ghimbir consumate cu apă fierbinte, la o masă, te pot ajuta să arzi cu 43 de calorii în plus decât dacă bei apă simplă.

Această băutură fierbinte cu ghimbir pare, de asemenea, să scadă nivelurile de foame și să îmbunătățească sentimentele de sațietate.

Boabele de paradis, un alt condiment din familia ghimbirului, pot avea efecte similare.

Un studiu recent a raportat că participanții cărora li s-a administrat un extract de 40 mg de boabe de paradis au ars cu 43 de calorii mai mult în următoarele două ore, decât cei cărora li s-a administrat un placebo.

Cercetătorii au menționat, de asemenea, că efectele pot varia de la o persoană la alta.

În mod similar, adăugarea de ardei cayenne la masă poate crește cantitatea de grăsime pe care corpul o arde pentru energie. Mai ales după o masă bogată în grăsimi.

Acest efect de ardere a grăsimilor are efect mărit la persoanele care nu sunt obișnuite să consume alimente condimentate.

Alimente care accelerează metabolismul - cacao

9. Cacao – alimente metabolism rapid

Cacao și produsele din cacao, cum ar fi ciocolata neagră, sunt delicii de care poate beneficia și metabolismul tău.

De exemplu, sunt studii care au constatat că cacao și extractele de cacao pot promova expresia genelor care stimulează utilizarea grăsimii pentru energie.

Acest lucru pare valabil mai ales în dietele bogate în grăsimi sau bogate în calorii.În mod interesant, un studiu sugerează că cacao poate preveni acțiunea enzimelor necesare pentru a descompune grăsimile și carbohidrații în timpul digestiei.

Procedând astfel, cacao ar putea juca un rol în prevenirea creșterii în greutate prin reducerea absorbției unor calorii.

Opțiunile recomandate sunt versiunile brute, deoarece prelucrarea tinde să reducă cantitățile de compuși benefici.

uleiul de cocos pentru slabire

10. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se bucură de o creștere a popularității. Acest lucru se poate datora în parte faptului că uleiul de cocos este bogat în trigliceride cu lanț mediu (MCT).

  • Acest lucru este contrar majorității celorlalte tipuri de grăsimi, care conțin de obicei cantități mai mari de acizi grași cu lanț lung.

Spre deosebire de grăsimile cu lanț lung, odată ce MCT-urile sunt absorbite, ele merg direct în ficat pentru a fi transformate în energie.

Acest lucru le face mai puțin probabil să fie depozitate sub formă de grăsime.

Interesant, mai multe studii arată că trigliceride cu lanț mediu pot crește rata metabolică mai mult decât grăsimile cu lanț mai lung.

În plus, cercetătorii raportează că un aport zilnic de 30 ml de ulei de nucă de cocos poate reduce cu succes dimensiunea taliei la persoanele supraponderale.

Așadar, anumite alimente te pot ajuta să-ți crești rata metabolică. Prin urmare, consumul lor regulat, îți dă energie și te poate ajuta să slăbești.


Sursă articol: www.healthline.com Sursă foto: www.freepik.com


GĂSEȘTI ÎN MAGAZINUL NOSTRU ONLINELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *