Cura de detoxifiere – Pierde 10 kilograme in 21 zile

cura de detoxifiere

Detoxifierea este o funcție primară a organismului nostru , ce se realizează permanent și care interacționează cu toate celelalte funcții ale acestuia.

Un proces natural, organismul folosește detoxifierea pentru a neutraliza, transforma sau scăpa de substanțele toxice sau nedorite. Deci , când vorbim de detoxifiere, vorbim de un mod de a îmbunătăți și optimiza funcțiile organismului nostru. Acest lucru se realizează și prin scăderea cantităților de toxine pe care le introducem în organism prin alimentație nesănătoasă.

Una dintre dietele ce susțin detoxifierea este dieta Marha Vineyard. Această dietă este de fapt un program cu scopul de a curăța și hrăni organismul. Beneficiile pe care le promite această dietă sunt : curăță sistemul digestiv, întărește imunitatea, reduce celulita și sporește claritatea minții. Pierderea în greutate vine ca un bonus.

Dieta este centrată pe consumul de lichide precum sucuri fresh de legume, băuturi din plante verzi, ceaiuri de plante și supe din legume.

Legumele permise pentru supe cuprind: usturoi, fasole, morcovi, castraveți, șelină, varză, napi, sfeclă, cartofi dulci, majoritate legumelor verzi, roșii, varză roșie.

Puteți adăuga în această dietă suplimente nutritive ce conțin vitamine,enzyme digestive.

Cafeina și alcoolul sunt interzise.

Acestea sunt singurele alimente ce le permite dieta martha vineyard, timp de 21 de zile și care asigură un consum zilenic de aproximativ 1000 calorii.

După cele 21 de zile, se recomandă renunțarea la această dietă prin introducerea ușoară , în cantități mici de proteine, lapte de soia, iaurt și somon, apoi , gradual și alte alimente nutrițional sănătoase.

Un exemplu de plan dietetic – detoxifierea organismului

  • Mic dejun

O băutură antioxidantă, 250 ml ceai de plante și 250 ml de apă.

  • Gustare

250 ml apă ți 250 ml ceai de plante, fierbinte sau rece, după preferințe.

  • Prânz

O cupă de suc de legume proaspete , 250 ml apă și un supliment bogat în enzyme.

  • Gustare

250 ml apă ți 250 ml ceai de plante, fierbinte sau rece, după preferințe.

  • Cină

Un bol de supă, în care puteți adăuga și puțin bulion sau suc de roșii, o ceșcută de ceai de plante, 250 ml apă și un supliment enzimatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *